Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αμφιβολίες

Οι νέοι κανονισμοί της FIBA θα ισχύσουν παγκοσμίως από 1η Οκτωβρίου.Οι κανονισμοί αυτοί αλλάζουν αρκετά τη μορφή του παιχνιδιού με σαφή προσανατολισμό- όπως άλλωστε όλες οι αλλαγές κανονισμών- την επίθεση. Η αλλαγές αυτές διαφοροποιούν και τον τρόπο επίθεσης και άμυνας των ομάδων που προετοιμάζονται για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Στη Χίο όμως εννέα μόλις μέρες πριν την 1η Οκτώβρη σε κανένα από τα τρία κλειστά που θα διεξαχθούν οι αγώνες - πόσο μάλλον στα ανοικτά- δεν έχουν αρχίσει έργα για τη νέα διαγράμιση. Στο γήπεδο Καμποχώρων όπως πληροφορούμαι μάλιστα, η διαγράμιση έγινε με τους παλιούς κανονισμούς ενώ ήδη ήταν γνωστές οι επικείμενες αλλαγές κανονισμών!Αλλαγές χρειάζονται και στα ηλεκτρονικά χρονόμετρα διότι αλλάζει ο χρόνος ανανέωσης της επίθεσης.  Μακάρι να κάνω λάθος , αλλά δε μου φαίνεται πιθανό να έχουν αρχίσει και τελειώσει τα έργα εγκαίρως και στα τρία κλειστά.Σ' αυτή την πολύ πιθανή περίπτωση τι πρόκειται να κάνει η διοργανώτρια αρχή- η ΤΕ ΕΟΚ Χίου? Θα ξεκινήσει τα πρωταθλήματα με τους παλιούς κανονισμούς ή θα τα αναβάλλει με κίνδυνο να τεθεί εκτός χρονικών ορίων με δεδομένη και την έλλειψη κριτών και διαιτητών? Και τι θα γίνει αν για παράδειγμα κριθεί ένας αγώνας και ενδεχομένως ένα πρωτάθλημα από ενα τρίποντο απο τα 6.25 αντι των 6.75 η από ένα επιθετικό φάουλ στο ημικύκλιο που σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς δεν θα σφυριζονταν? Και εν πάσει περιπτώσει αν ξεκινήσουν  τα πρωταθλήματα με τους παλιούς κανονισμούς ποιος μας εγγυάται οτι δεν θα συνεχιστούν επ αόριστον έτσι? Και δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τη γελοιότητα να παίζουμε στο ένα γήπεδο με νέους κανονισμούς και στο άλλο με παλιούς σε περιπτωση που δεν ετοιμαστούν τα γήπεδα ταυτοχρόνως.Τα σωματεία έχουν άποψη και δικαίωμα λόγου πάνω σ αυτό ή κανείς δεν πρόκειται να τα ρωτήσει? Οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα από την ομοσπονδία τους, και αν ναι μεχρι πότε, να διεξάγουν αγώνες με τους παλιούς κανονισμούς? Νομίζω ότι αυτά τα ερωτήματα χρειάζονται απάντηση πρίν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.Όπως και το γιατι φτάσαμε στο παρά πέντε για να μπορέσουμε να βάψουμε δυο τρείς γραμμές. Αδυνατώ να πιστέψω ότι έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ένδειας ώστε να μην έχουμε τους οικονομικούς πόρους να κάνουμε αυτές τις μικροδιορθώσεις στη διαγράμιση.Θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψη σας σχετικά με το άν πρέπει να αρχίσουν η όχι τα πρωταθλήματα η αν πρεπει να δωθεί μία περίοδος χάριτος- και πόση θα είναι αυτή.

5 σχόλια:

  1. Εδω που τα λεμε,καλυτερα να παει πισω το πρωταθλημα για να κανω και καμια προπνηση μετα την εξεταστικη. Πλακα κανω...
    Κανονικα θα επρεπε τα γηπεδα να ναι ετοιμα απ τον Ιουνιο.Ξεραμε πολλους μηνες τις αλλαγες και θα πρεπε με το περας των περσινων πρωταθληματων ,να ξεκινησουν οι εργασιες.
    Αν πραγματι το γηπεδο του φοκ εχει γινει με 6,25 τι να πω;;;;καταντια...
    Το να ξεκινησουμε και καθε γηπεδο να εχει τους δικους του κανονες ειναι γελοιο και γρηγορα θα εχουμε παραπονα-ενστασεις κλπ.
    Επισης το να παιζει ολη Ελλαδα με 6.75 κι εμεις 6,25, δεν υπαρχει.Εχουμε ομαδα α2 γυναικων,πρωταθλητριες ομαδες και μεικτες που θα πανε να παιξουν σε 6,75 αρα πρεπει κι ετσι να προπονουνται.
    Να σημειωσω και κατι ακομα.Στα παιδακια 10, 12 ή 15 ετων ,τι θα πουμε;;; Οτι στη Χιο παιζουμε με τους παλιους;;;

    Για να συνοψισω, η μονη λυση ειναι να ξεκινησουν αμεσα οι εργασιες με ταχεις ρυθμους και μονο οταν ολοκληρωθουν,να ξεκινησουν τα επισημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη φωτο με ΝΟΧ 94 δεν αναγνωριζω 3 παιδια. Το 4,το 6 και το 11. Ξερει κανεις;;;

    υγ: την παρασταση κλεβει το μαλλι του Συριανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Χίο, θα συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αρμόδια είναι η ΕΟΚ να μεριμνήσει για την ορθή και κανονική τέλεση των αγώνων σύμφωνα με τους νέους, τροποποιημένους κανονισμούς. Όσο για την τοπική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να πιέσει τους αρμόδιους, αν δεν κάνω λάθος τους δήμους ή δημοτικούς οργανισμούς, να προχωρήσουν στις αλλαγές που απαιτούνται. Όσο για τους διαιτητές και τους κριτές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της ΕΟΚ ή της τοπικής επιτροπής, ώστε σε όλα τα γήπεδα να εφαρμόζονται οι ίδιοι κανονισμοί και να μην αλλιώνεται το πρωτάθλημα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι οι διαιτητές και ο γυμνασίαρχος έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, όσο αφορά την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. #4 Μάκης Διώγος στρατιωτικός, #6 Τάκης Δήμου μεταγραφή από Πατήσια,#11 Νίκος Βολικάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ton dimou ton eixa proponiti sta mini(nox) kai meta eixame proponiti tin billara(geragotelis).

    ΑπάντησηΔιαγραφή