Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ανασκόπηση του πρώτου γύρου

Πέρασε αρκετος καιρος απο το τελευταίο post και η αληθεια είναι οτι δεν είχα ιδιαίτερη διάθεση να γράψω κάτι. Ας κάνουμε μια αποτίμηση του πρώτου γύρου που τελείωσε και εν όψει του δεύτερου που ξεκινάει μετά τις γιορτές. Στούς παμπαίδες παρά το κωμικοτραγικό γεγονός του μηδενισμού της ομάδας μας στον αγώνα με τον Νηρέα ευτυχώς οι πιτσιρίκοι δεν επηρεάστηκαν από τις αποφάσεις των σοφών ενηλίκων  και παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση. Οι αντίπαλοι στα παιχνίδια που παρακολούθησα ήταν ο Βαολ και ο Αιγέας. Αρκετό ταλέντο και στις τρείς ομάδες αλλά όχι πολύ δουλειά στα foundamendals του αθλήματος που αποτελούν την βάση για την τεχνική των αθλητών στο μέλλον. Στο παιδικό η ομάδα μας έδωσε ενα (!) αγώνα όλο τον πρώτο γύρο (εκκρεμεί και ένας ακόμα) κάτι που θεωρώ άστοχο απο την πλευρά της διοργανώτριας Τοπικής επιτροπής. Σε φιλικές συζητήσεις που έγιναν με τη ΤΕ έχουν εντοπίσει το λάθος στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και θα το διορθώσουν την επόμενη χρονιά.
Στο εφηβικό που είναι και το δυσκολότερο πρωτάθλημα λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των μαθητών- αθλητών ( αλήθεια πότε θα τελειώσει αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα που στερεί απο παιδια 17-18 χρονών την ουσιαστική δυνατότητα να αθλούνται? ) έγινε ένας πολύ καλός αγώνας με τον Βαολ, σε αρκετά καλό επίπεδο μπάσκετ και μαχητικότητας απο τους αθλητές. Οι φίλαθλοι απόλαυσαν ένα παιχνίδι που  είχε  ανατροπές και εναλλαγές στο σκορ και κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αναμένεται ένας ακόμα αγώνας που όλοι ελπίζουμε να είναι ιδίου επιπέδου ( χωρίς όμως οποιουδήποτε είδους ταχυδακτυλουργικών τρυκ).Το εφηβικό πρωτάθλημα αποτελεί για μας το καταφύγιο των παίδων για να δώσουν δυο τρεις αγώνες παραπάνω γιατι αν περιμένουν απο το παιδικό...
Στο ανδρικό δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πιάσουμε ικανοποιητική απόδοση στο ντέρμπυ και ηττηθήκαμε εύκολα αλλα το γεγονός αυτό δεν μας επηρέασε καθόλου όσον αφορά τον τρόπο δουλειάς μας και συνεχίζουμε στο δεύτερο γύρο και τα play off ελπίζοντας να βελτιώσουμε αισθητά την απόδοση μας. Τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων πήγαν περίπου όπως τα είχατε προβλέψει σε προηγούμενο post. Ο Όμηρος και ο Κοφινάς είναι οι ομάδες που θα συμπληρώσουν την τετράδα των play off, ο Έφηβος δείχνει να καθαρίζει την κατηγορία έχοντας νικήσει Φοβ και Νηρέα με τους δύο τελευταίους να παλεύουν για την παραμονή τους. Κι αν αυτο θεωρείται φυσιολογικό για τον Νηρέα ,σαν νεοφώτιστη ομάδα από χωριό, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Φοβ που πρωταγωνιστούσε τα προηγούμενα χρόνια και ποτέ δεν κινδύνευε με πτώση, έχοντας πάντοτε μια παραγωγή παικτών που του εξασφάλιζε την άνετη παραμονή.Καλή είναι η προσπάθεια για πρωταθλητισμό αλλά να μην παραμελείται η ακόμα χειρότερα καταστρέφεται η παραγωγική διαδικασία γιατι θα έρθει κάποτε η στιγμή που τα χρήματα θα τελειώσουν και τότε θα είναι οι γηγενείς αθλητές που θα κρατήσουν ζωντανό το σωματείο. Αξιοπρόσεκτη είναι η προσπάθεια του Νηρέα στον τομέα αυτό, που συμμετέχει και στις τρείς κατηγορίες υποδομών έχοντας αρκετά καλούς παίκτες στις τάξεις του , χτίζοντας έτσι σε στέρεες βάσεις το μέλλον του.
Η διαιτησία σε γενικές γραμμές και σε μέσους όρους έφερε εις πέρας το έργο της (εκτός ελαχίστων  εξαιρέσεων). Γίνεται μία προσπάθεια εμπλουτισμού και ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού της και αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να την στηρίξουμε. Τα όποια προβλήματα πάντως τα εντοπίζω σε επίπεδο εμπιστοσύνης περισσότερο παρά ικανότητας.
Γενικότερα έχω την εντύπωση ότι ήταν μια καλή χρονιά για το Χιώτικο μπάσκετ με μία άνοδο και συμμετοχή σε εθνική κατηγορία (και παραμονη σ αυτή όπως δείχνουν τα πράγματα) και την πρωτιά της  μικτής στο Αιγαίο με μια πολύ καλή φουρνιά νέων παικτών και ένα εξαίρετο προπονητή.Ας ευχηθούμε η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη. Χρονια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία

19 σχόλια:

  1. Και ας ελπίσουμε το 2011 να είναι ακόμα καλύτερο για την ομάδα μας αλλά και για το χιώτικο μπάσκετ γενικά!
    Καλά Χριστούγεννα σε όλους και καλές γιορτές! :)

    Περπερ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!ΚΑΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά με προσπάθεια απο όλους να πάμε το μπασκετάκι μας ένα βήμα πιο μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρόνια χρόνια πολλά!!! Αλλά επειδή το ποτήρι δεν είναι μισογεμάτο αλλά και μισοάδειο στο πρωτάθλημα φέτος είστε λίγο πίσω!!! Σε καμία κατηγορία δεν είστε το ξεκάθαρο φαβορί κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία σας!!! Στους παμπαιδες δικό σας λάθος ο μηδενισμός αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν η νίκη με ενα πόντο στο ντέρμπι με το Βαολ δεν λέει απο μόνη της κάτι στους παίδες δεν βρίσκει άκρη κάνεις με τοπική και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος... Στους έφηβους πόνεσαν τα ματάκια μας με το τσούκου τσούκου του Πουλιμενου όσο για το αντρικο έπαθες την σφαγή του Δράμαλη στο ντέρμπι και τον Όμηρο τον κέρδισες δύσκολα και αντί να προβληματίστης για το πως ήρθαν έτσι τα πράγματα πιπιλας την καραμέλα της διαιτησίας... Λες και ο Λουκαρακης Φταίει που δεν είχες δελτία στα παμπαιδων η ο Κοντήλης που για 40 λεπτά το παληκαρι που ήρθε φοιτητής στην Χιο προσπαθούσε να πάρει το παιχνίδι μόνος του!!! Αυτά απο ενα μισοάδειο ποτήρι... Και με Βαολ καμία σχέση αυτοί θα τα ακούσουν όταν μας δώσουν χορό στο σαιτ τους... Ευχαριστώ για την υπομονή σας και πάλι καλή χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαβορι δεν ημασταν ποτε στη μεχρι τωρα -10 χρονη- ιστορια μας. Αυτο ουτε μας ενοχλεί ουτε το επιδιώκουμε. Δεν κατηγορήσαμε καμμία διαιτησία για το ανδρικό ουτε για το μινι και τα δελτία.Το έχω αναφέρει σε άλλο post. Αυτο που μας ενόχλησε είναι ότι πρίν το παιχνίδι με το Νηρέα για πολλά χρόνια, οι αγώνες γίνονταν χωρίς δελτία (με κατάσταση απο το σωματείο+ ιατρική βεβαίωση) και ΜΕΤΑ απο αυτό το παιχνίδι πάλι υπήρξαν αγώνες που καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός διεξαγωγής. Ειδικά στο παμπαιδικό δεν μας απασχολεί καθολου το αποτέλεσμα (γι αυτο άλλωστε και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το μηδενισμό) αλλα η δημιουργία μιας ομάδας-οικογένειας και παικτών που στο μέλλον θα αποτελέσουν τους παίκτες προπονητές και παράγοντες του σωματείου. Αυτή είναι η φιλοσοφία που δουλεύουμε σε όλες μας τις ομάδες. Επιπροσθέτως δεν μπορούμε-και δεν μας ενδιαφέρει- να υποστηρίξουμε οικονομικά ομάδες σε εθνική κατηγορία με μισθούς παικτών κλπ. Το μόνο μας κίνητρο είναι η αγάπη ΟΛΩΝ μας προς τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Αυτο είναι το κλειδί για να καταλάβεις πως δουλεύουμε. Στο εφηβικό ειναι άλλη ιστορία. Ανεξάρτητα απο το άν σ αρεσει η οχι ο τρόπος που παίζουμε (υπενθυμιζω οτι οι έφηβοι δεν κανουν προπονηση σαν τμήμα) θεωρούμε οτι αδικηθήκαμε. Δεν θα έκανε καμμια απολύτως διαφορά να νικούσαμε με ενα, δυο η πέντε πόντους απλά δεν μας άρεσε αυτό που έγινε. Γενικότερα πάντως μας ενδιαφέρει να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία που να δουλεύουν σωστα και να έχουν δυνατές ομάδες ακόμα κι αν αυτο συνεπάγεται οτι θα χανουμε παιχνίδια ή θα ... νικάμε δύσκολα. Άλλωστε άν θεωρητικά κάποια ομάδα καταφέρει να εξαφανίσει όλους τους αντίπαλους της τι νόημα θα έχει η ύπαρξη της? Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρις βαρβαρους? όπως λέει και ο Καβαφης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτούς που αγαπούν την ομαδα και το άθλημά και παίζουν και για τη φανέλα συμπεριλαμβανονται και οι Λεγατος,Κωσταλος, Κουημτζής, Καραματσούκης;;; Γιατί το καλοκαίρι σε ομαδα εκτός πόλης που ηταν να παίξω και εγώ προτάθηκαν πακέτο 6000 ευρώ!!! Και τελικά το 2004 τότε με τους Ολυμπιακούς, ήσασταν ή όχι το φαβορί;;; Όσο για το εφηβικο οι διαιτητές ηταν αυτοί που κράτησαν το παιχνίδι όταν ο Βαολ έκανε το +15 αλλά αυτό το ξεχνάμε γρήγορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσυ ο απο πανω θα εχεις φαει πολλα χαστουκακια απο τους Ιωνες,γιαυτο μιλας ετσι.Μην στεναχωριεσαι,υπαρχουν και ψυχιατροι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΟΛ!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 2004 Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΛΟΥΚΟΣ.....ΓΙΑ ΨΑΧΤΟ ΛΙΓΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Gia kanemas to pio liana re sy o apo pano..ayto me toys koinoys paranomastes den to piasa..kai poios einai aytos o Loukos????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτον δεν είμαι Βαολ. Δεύτερον εκεί στους Ιωνες βλέπω είστε λάτρεις του << αντέχω το ξύλο κανέναν δε φοβάμαι>> Ποιος Λουκαρακης και πράσινα άλογα 20 είχες φάει τότε 20 έφαγες και τώρα !!! Αν θέλεις να βρεις κάτι κοινό ψάξε άλλου... Αν έχεις μυαλό θα το βρεις σίγουρα!!! Και τρίτον << Πας μη ελλην βάρβαρος >> που λέει και ο παππούς μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ara hkseres poios einai o loukos..... e siga siga tha katalabeis kai ta ypoloipa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. file mou,epeidi les malakies,auto gia to paketo tvn 6000 eurw den upirkse pote,kapoioi mporei na kanan kapoies suzitiseis,alla auta ta noumera pou les den upirksan...ta kserw apo prwto xeri..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. file mou,an 8eleis,ela na ma8eis gia ta paketa twn 6000 pou ka8ese k les,8a milisw proswpika gia mena,egw paizw kai gia fanela kai gia to a8lima,k oxi gia ta lefta,opote pragmata pou den isxuoun den 8a ta les etsi dimosiws,toulaxiston gia mena,k ektos autou,mallon ta blepeis polu epifaneiaka ta pragmata,k gia auto ka8esai k les auta,k an8eleis,pes poios eisai,k oxi anwnuma,katigorise me i pes oti 8eleis,alla oxi etsi,8a prepei na ntrepesai pou les oti les anwnuma... kostalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. k ektos autou,8a milisw kai gia tous sumpaiktes mou,otan o enas einai traumatias k exei problima ugeias k parola auta erxetai na proponi8ei i na agwnistei,o allos kanei proponiseis monos tou kalokairiatika,enw esu pineis ta potakia sou,k o allos prospa8ei se wres ektos proponisewn,mi milas gia lefta,k stin teliki 8a t aksizoun gia tin prospa8eia pou katabaloun...gia mena den 8a pw an exw kanei tpt k genikws den m aresei na lew gia ton eauto mou.8a eprepe na ntrepesai me auta pou les an 8ewreis ton eauto sou erasitexni a8liti,dioti auto to gamimeno to a8lima den to kanoume gia tin psuxi tis manas mas,oute gia psixoula,dioti me ta lefta pou les,oute tsixles den agorazeis pleon,to kanoume epeidi to agapame,k epeidi to agapame ka8omaste k anexomaste tin ka8e malakia pou ginete sto nisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. e oxi omws re file na mas leei k o ka8e tuxarpastos diafora...egw toulaxiston den krubomai pisw apo tin anwnumia exw ta @@@ na pw poios eimai,otan eidika eimai ka8aros se auto to 8ema,k to dilwnw,den 8a me xalouse na eperna lefta,to dilwnw,alla san swstos arni8ika ta xrimata,tin protasi tis omadas,dioti polu apla eimai strato,k den 8a exw tin idia apodosi opws eixa prin paw,ara 8a tous etrvga tzampa lefta,den 8a ta aksiza,k deuteron den upirxe omada,me tin ennoia sunolo paixtwn, k ektos autou,megalo rolo epaikse oti itan i omada pou me anedeikse san a8litii8ela,k auto pou 8elw itan me tin epistrofi mou apo tin kastoria na gurisw xio se mia omada pou 8a prwtagonistisei k an uparxei i pi8anotita tou prwta8limatos,opote as min milane oi ka8e tuxarpastoi k as min me krinoun...an 8elei kapoios na me krinri as to kanei epwnuma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πέρασε αρκετος καιρος απο το τελευταίο post και ειπα να βρω ενα νεο θεμα:
    ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 61-65!!!!!!!!!χαχαχαχα
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή